<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d745182035192406603\x26blogName\x3dspice+and+spicy\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanie93.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanie93.blogspot.com/\x26vt\x3d-4054693100514091409', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Photobucket
Oh hello. I am Nani and I am 18. Strawberries and Cream and novels are my favorite things. Family and Bestfriends are my lovers. I LOVE you stalkers. Thanks for stalking my blog. I appreciate it. :))

Monday, February 28, 2011
tesl?

Teaching English language as a Second Language (TESL) 
susah x TESL ni?
klau amik TESL ni, kira kita ni akan jadi ckgu or lecturer la kan?
sbb kita mngajar org bahasa inggeris kan?
bgi aku nmpk mcm susah, sbb aku x minat nak jdi ckgu
aku x penah t'byg aku nak jdi ckgu
wlaupon time kcik2 aku slalu nak jdi ckgu, tpi aku x penah bygkan
rsa mcm ssh ja nak ajar org, sbb aku ni pnas baran
tpi mak aku sruh gak aku amik TESL ni
katanya laku..nnti snang dpt keja..
yakah????

*******************************************************************************
even smpai skrg, da jgk students yg pkir TESL ni program untk memperbaiki English diaorg kan..
wlaupon kita da pluang nak improve time kita dok bljaq,
tp org kata kita kena struggle gila2..
bru leh improve...
org kata dlm TESL ni, byk kena wat critical writing and reading..
wlaupon org ingt bdk2 TESL ni suma kena pndai English terok2, sbnaqnya x payah pon..
TESL ni bkn nk tgk English kita tu baik ka x, tpi nak tgk skill kita mngajar..
n kita kna ada smngt yg membara untk mngajar org..
so, org tu btol2 perlu ada good grasp about the languange sblm amik TESL ni
so, blh kah aku ataupon korang2 yg t'pkir nak amik TESL ni mngajar??
hmmmm...

Friday, February 25, 2011
petua

haa~~
rambut aku ni dari dulu slalu dok gugur
kalau gugur bkn ckit, segenggam lak tu, lma2 leh botak aku
so, aku pon cri la tips nak elakkan rambut gugur ni..
nah aku kongsi..lgipon sharing is caring :P

ni langkah-langkah dia :)
1. Selepas anda makan buah tembikai, jangan dibuang dulu kulitnya.
2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai tu(rujuk gambar di atas) dengan menggosokkannya pada kulit kepala anda.
3. Kemudian biarkan ia meresap ke kulit kepala anda. Tunggu dalam 15 ke 30 minit dan cucilah sampai bersih.
Kalau anda nak biarkannya semalaman pun boleh. Buat sebelum masuk tidur dan keesokannya baru cuci. Gunakan shower cap atau balut dengan kain supaya tak meleleh kat bantal nanti. Karang tak pasal-pasal lak semut yang datang.
4. Amalkan petua ni hanya sekali dalam seminggu
 
ATAUPON

Rebus segenggam daun labu muda dengan minyak kelapa secukupnya hingga lumat. Bila sejuk usapkan di kepala, lakukan ini setiap hari hingga rambut tidak gugur lagi.

selamat mencuba dan semoga berjaya! :P

nakajima yuto


ahhh~
its been a long time rite?
i didnt updated about you and HSJ since about almost 3 years ago.
nakajima yuto~ a person with that name has make me gone crazy before
i wish i could meet you some day
i wish i can meet you together with my friends, amie and nurin
ne? lets meet one day..
ganbatte :D